onsdag 18 februari 2015

Godaste köttfärspajen

Riktigt god paj som går snabbt att göra om man har färdig köttfärssås. Det hade jag. När vi gör köttfärssås gör vi alltid en ordentlig laddning och fryser in. Man kan ju välja att ta vilken köttfärssås man vill, men här kommer min version som ska koka länge för att komma till sin rätt. Till detta serverades en god vitlökssås, sallad och kallpressad citronolja. Smaskelismaskens!

OBS! Tar man färdig köttfärssås ska man värma den lite före man häller den i pajskalet. Annars blir inte pajdegen klar.


Godaste köttfärspajen

Pajdeg (behöver INTE förgräddas)
50 g smör
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Nyp ihop och lägg kallt en stund.

Köttfärssås (eller redan färdig)
400 g nötfärs
1 stor gul lök
1 stor morot
3 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
svartpeppar
vatten

Hacka löken och skala moroten. Riv den grovt.
Fräs färsen och i med lök, morot, buljongtärningar, tomatpuré. svartpeppar och vatten.
Låt puttra under lock i 2,5 timmar. Fyll på med vätska under koktiden.

Topping:
4 dl creme fracihe
4 dl riven ost
ca 7 cocktailtomater

Blanda ihop creme fracihe med riven ost.

Gör så här:

Tryck ut pajdegen i pajform och fyll med köttfärssåsen.
Bred creme fraciheröran på och tryck ner halverade cocktailtomater.
In i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Nej, pajskalet behöver inte förgräddas.
Servera med sallad och en god vitlökssås.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar