torsdag 26 mars 2015

Gudfaderns pasta

En riktig goding som passar till fredagsmyset. Bokmärk, kamrater! Om ni inte testar den redan i helgen det vill säga.


Gudfaderns pasta

4 port

valfri pasta
400 g lövbiff i strimlor
smör till stekning
1.5 st hackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
300 g färska champinjoner
5 msk tomatpuré
5 dl grädde
1 köttbuljongtärning
salt och nymalen peppar
1 st tjejnäve persilja
2 st grabbnävar riven parmesan


1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.

3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. Så där ja, i med tomatpurén nu, rör ihop lite och sedan är det gräddags. I med köttbuljongtärningen.

4. Krydda nu med salt och peppar! Smaka av med passion och krydda kanske lite till.

5. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.

6. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Väldigt gott!!! Vi har lagat det flera gånger. Tack för receptet :)

    SvaraRadera