En riktig goding som passar till fredagsmyset. Bokmärk, kamrater! Om ni inte testar den redan i helgen det vill säga.
Gudfaderns pasta
4 port
valfri pasta
400 g lövbiff i strimlor
smör till stekning
1.5 st hackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
300 g färska champinjoner
5 msk tomatpuré
5 dl grädde
1 köttbuljongtärning
salt och nymalen peppar
1 st tjejnäve persilja
2 st grabbnävar riven parmesan
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.
3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. Så där ja, i med tomatpurén nu, rör ihop lite och sedan är det gräddags. I med köttbuljongtärningen.
4. Krydda nu med salt och peppar! Smaka av med passion och krydda kanske lite till.
5. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.
6. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!
-Mama Skogly ♥
Väldigt gott!!! Vi har lagat det flera gånger. Tack för receptet :)
SvaraRaderaSå roligt att höra!
Radera