Den här salladen blev grym. Serverade den till Gudfaderns pasta när vi var hos syrran. Kika in lite senare, för då kommer receptet på kakan jag la ut på Instagram igår. Maj gadd, säger jag bara...
Halloumisallad med blodapelsindressing
10,5 påse provencalsk sallad
2 blodapelsiner
1 fänkål
2 avokado
1 halloumi
0,5 dl saltade solrosfrön
dillen från fänkålen
nymalen svartpeppar
blodapelsindressing (se nedan)
Skär fänkålen i tunna strimlor och marinera i dressingen 1 timme.
Lägg salladen på tallrik. På med fänkålen (låt dressingen rinna av) och avokado.
Filéa blodapelsinen, lägg på filéerna.
Skär osten i skivor och stek frasiga i smör. Riv över bitar.
På med solrosfrön och fänkålsdillen.
Ringla dressingen över. På med svartpeppar. Servera.
Blodapelsindressing:
1 blodapelsin, saften
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
salt och peppar
en skvätt rapsolja
Blanda ihop allt utom rapsoljan. Vispa ner den under omrörning.
-Mama Skogly ♥
Halloumi är något jag gärna äter, mums!
SvaraRaderaHalloumi är yumseli!
Radera