tisdag 31 mars 2015

Gurk- och laxsnurror

Här kommer ett gott förslag till påskbuffén. Receptet är från Matmagasinet, men jag förenklade det lite. Scrolla längst ner på sidan så finns det två etiketter, "påsk" och "tips på påskmat", om du vill ha mer inspiration. Senare kommer ett tips till!

Uppdatering. Jag hade läst receptet för dåligt. När man kommer till kärnhuset i gurkan, ska man vända på den. Jag har nu ändrat det i receptet. Tack Ewa som uppmärksammade mig på detta!


Gurk- och laxsnurror

6 st

4 msk färskost med smak av pepparrot
200 g kallrökt lax
1/3 gurka

Garnering:
rom
krasse

Skär av gurkan och hyvla tjocka skivor med osthyvel. När du kommer till kärnhuset, vänd och ta från andra sidan.
Skär laxen i lika långa skivor som gurkan.
Bred osten på laxen och rulla ihop med gurkan ytterst. Hit kan förberedas.
Garnera med rom och krasse.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Man skulle vända gurkan när man kom till mitten, tror det blir bättre, inte så blött o ser bättre ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp. Jag hade läst receptet för dåligt. Jag ändrar nu. Tack för tipset!

      Radera