tisdag 31 mars 2015

Italiensk kycklinggryta

Min granne Carin tipsade om ett gott recept av Paolo Roberto, nämligen den här kycklinggrytan. Var den god då? You bet ya! Superenkel att göra och minst lika god. Jag skippade pasta till och åt med ett gott bröd istället. Det här gör jag fler gånger. Till och med Cicci gillade det. Cicci. Enough said!

Jag hittade inte chilin som skulle vara i, så jag köpte färska jalapenos istället.


Italiensk kycklinggryta

600 g kycklinglårfiléer
2 klyftor vitlök
1 schalottenlök
4 msk olivolja
8-10 sardellfiléer inlagda i olja
1-2 torkad peperoncino (chili)
1 dl vitt vin
1 tsk oregano
400 g konserverade körsbärstomater
2 msk tomatpuré
15 urkärnade oliver, gärna både gröna och svarta
2 msk kapris
salt och svartpeppar

Till servering:
bladpersilja
finriven parmesan
ett gott bröd

Finhacka lök och sardeller.
Krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
Hetta upp hälften av olivoljan (2 msk) i en stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna hastigt runt om så att de får fin färg, lyft sedan över dem till ett fat.
Värm resten av olivoljan i samma stekpanna och fräs löken sakta tillsammans med sardellerna och peperoncinon, utan att de får färg. Ta upp och kasta peperoncinon.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan, häll i vin och låt det ånga in. Tillsätt sedan oregano, körsbärstomater, tomatpuré, oliver och kapris.
Sjud kycklingen i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Strö över persilja och parmesan och servera kycklinggrytan med ris, pasta eller en skiva gott lantbröd att doppa och ta upp den goda såsen med.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: