söndag 29 mars 2015

Kantarelltoast med renost och västerbottensost

Fick som sagt portionspåsar med förvällda kantareller av min bloggkompis som driver Ericas meny (länk nedan till höger). Passar utmärkt när man är ensam hemma och vill äta nåt gott till lunch.

Tips: Dessa passar även som förrätt. Då passar kantarellstuvningen till två. Vill man ha den vegetarisk så skippar man renosten.


Kantarelltoast med renost och västerbottensost

1 port

1 franskskiva
en klick renost
kantarellstuvning
ost
ruccola
saltade solrosfrön

Gör stuvningen. (se nedan)
Bred renost på mackan. På med stuvningen.
Toppa med ost och in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Lägg på en bädd av ruccola och strö över lite saltade solrosfrön.

Kantarellstuvning:
1 dl förvällda kantareller
lite mjöl
1 msk grädde
salt
peppar
0,25 dl västerbottensost

Fräs svampen och pudra över mjöl. Slå över grädde.
På med salt och peppar.
Strö över den rivna västerbottenosten och dra åt sidan.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar