onsdag 11 mars 2015

Sallad med rostade rödbetor och halloumi

Fjärde dagen med feber över 38 grader. Men känslan när alvedonen kickar in... Daniel har åkt till Stockholm med jobbet och blir där tills imorgon. På väg dit fick han migrän. Det går inte så bra för Team Skogly... Det blev varmkorv till lunch idag och till middag blir det rester. Danne och Max gjorde köttbullar med sås och spagge igår.

Ett gammalt recept idag igen. Den här skulle jag hellre ta till middag. Bokmärk receptet till helgens middag, påskens smörgåsbord eller sommarens grillfester. Sååå gott!

Och tack till bästaste Cicci som for och handlade åt mig idag!


Sallad med rostade rödbetor och halloumi

10 rödbetor, skalade
olja
salt
peppar
1 halloumi
1 påse babyspenat
valnötter
citronolja
chilisalt
crema de balsamico
krutonger

Skala betorna och skär dem i kvartar. Ringla över olja, på med salt och peppar. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna.
Lägg babyspenat på en stor tallrik.
Skär halloumin i kuber och stek i smör tills de är gyllenbruna.
På med rödbetorna över salladen och sedan halloumin. Strö över valnötter.
På med chilisalt och krutonger.
Servera på dirren!



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: