torsdag 9 april 2015

Chèvre chaud med blåbärsvinägrett och honungsrostade valnötter

Oj, här har det stormat och det blåser fortfarande som tusan. Har köpt mig lite fina nejlikor inför helgen. Imorgon blir det en tur till Umeå på öron-näsa-hals för att undersöka vad som är fel på stämbanden.

Över till mat. Jag har liksom snöat in på chèvre chaud. Det är ju så otroligt gott! Hittade det här receptet i en Elle Mat & Vin. Jag tordes inte honungsrosta valnötterna eftersom Max är luftburet allergisk mot nötter. Så jag ringlade honung på osten och strödde över nötter istället. Sen åt jag den i kuvösen istället. Han var i skolan, men det är onödigt att chansa. Gjorde även lite smärre ändringar eftersom jag hade kylskåpsrensning samt att jag åt det som lunch istället för förrätt. Här kommer originalreceptet.


Chèvre chaud med blåbärsvinägrett och honungsrostade valnötter

4 port

4-6 skivor baguette
4-6 skivor chèvre 1-2 cm tjocka
1 dl frysta blåbär
4 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
flytande honung
salt
100 g valnötter
100 g bistrosallad

Lägg brödskivorna på en plåt med en ostskiva på varje. Grilla i ugnen på 225 grader i ca fem minuter eller tills osten och brödet fått fin gyllene färg.
Tina blåbären i en skål och blanda i olja, vinäger och 1 tsk honung. Smaka av med salt.
Rosta valnötterna i en torr och het stekpanna och ringla över 3 msk honung.
Blanda runt och ställ åt sidan.
Lägg upp salladen på ett stort fat tillsammans med de varma mackorna. Toppa med blåbärsvinägretten och de varma valnötterna.-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: