Hittade ett spännande recept hos Trattoria som jag gjorde om lite. Med smöret till blev det kanoners!
Ugnsrostade rödbetor med citron- och timjansmör
ett gäng rödbetor
olja
flingsalt
Skala rödbetorna och skär dem i kvartar. Lägg på bakplåtspapper.
Ringla olja över och på med flingsalt.
In i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter. Kolla med sticka så de är mjuka.
Servera tillsammans med smöret, recept nedan.
Citron- och timjansmör:
100 g smör
1 citron, saft och skal
1 rejäl nypa färsk timjan
svartpeppar
salt
Låt smöret bli mjukt. Skölj citronen och riv skalet och pressa ut saften. Hacka timjankvistarna fint. Blanda citronsaft och skal samt timjan med smöret och salta och peppra. Förvara i kylen.
-Mama Skogly ♥
Fräscht och gott!
SvaraRadera