tisdag 28 april 2015

Chèvrelax med grönsallad

Har haft en riktig grisdag idag. Hoppas den har dagen tar slut snart, och att det känns bättre imorgon.

Fick ett hett tips av min granne Carin om en god laxrätt. Och vilken hit det var! Jag bytte ut honungen mot lite fikonbalsamico och olivoljan mot citronolja. Väldigt enkel att tillaga och mycket god. Gjorde ingen ficka i laxen utan smulade bara över osten på firren. Vill man ha den low carb så hoppar man över honung/balsamico och tranbär/russin. Här kommer originalreceptet av Ulrika Davidsson.


Chèvrelax med grönsallad

4 port

600 g laxfilé
salt, efter smak
peppar, efter smak
150 g getost
ev honung

Sallad

50 g blandande salladsblad
50 g valfria naturella nötter t ex valnötter eller pecan
0,5 kruka färsk basilika
0,5 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak

Garnering
torkade tranbär eller sultanrussin

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela laxen i fyra bitar.
Gör ett snitt i mitten på varje bit.
Salta och peppra.
Smula getosten.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg i en ostklick i varje filé.
Ringla eventuellt lite honung över.
Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en gyllenbrun färg.
Skölj salladen och blanda i en skål.
Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter.
Hacka basilikan och blanda med salladen.
Häll på rikligt med olivolja och lite vinäger.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera laxfilén på en salladsbädd.
Garnera med torkade tranbär eller russin.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar