Valborgs spenderades i Valliden hos svärmor och svärfar. Det blev grillad karré med svärmors krämiga potatisgratäng och en del röror. Sen gav sig ett gäng grabbar ut på spännande jakt och kom hem med ett byte.
Här kommer Anettes efterrätt. Jag var proppmätt så jag orkade bara smaka lite. Supergod och syrlig. Ett fint avslut på en god middag.
Receptet på parfaiten är från Ica. Anette hälsar att hon tog bort en äggula och bytte en dl grädde mot en dl kvarg istället. Dekorera med en tryffel och nåt grönt.
Limeparfait
6 port
4 äggulor
1 dl florsocker
rivet skal och juice av 1 lime
4 dl vispgrädde
Vispa äggulor, florsocker, limeskal och juice. Vispa grädden och blanda ihop allt till en smet som hälls i små bakformar. Frys i 4-5 timmar.
Vänd ut parfaiten vid servering. Om den inte släpper kan man helt snabbt spola med varmt vatten på baksidan. Alternativt kan man servera
desserten i formarna.
Åkerbärskompott
3 dl frysta åkerbär
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Mixa ihop och toppa parfaiten med denna.
Dekoration:
nåt grönt
tryfflar
-Mama Skogly ♥
Yummy!
SvaraRadera:)
Radera