Min svåger Niclas bjöd mig på det här för många år sedan, och jag kan tala om att det är djävulskt gott! Varför uppfinna hjulet två gånger, om hjulet är gott?
Pasta med gorgonzolasås, bacon och kräftstjärtar
250 g färsk pasta
150 g gorgonzola cremoso
150 g kräftstjärtar
5 dl grädde
250 g bacon
en halv låda hela körsbärstomater
Till servering:
parmesan
svartpeppar
persilja
Stek baconet. Häll på grädde, smula ner osten och i med tomaterna. Låt koka ihop. Det gör inget att tomaterna spricker. Koka pastan. Just innan servering, häll i kräftstjärtar och rör om. Låt det inte koka nu, då blir kräftstjärtarna sega. Häll i pastan och rör om. Lägg upp på fat och strö parmesan, svartpeppar och persilja över. Ät på dirren.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar