Har bakat lite glutenfritt så att det finns fika när vi får finbesök av Gustav och Ida.
Stora glutenfria dumlemuffins
8 st 
2 ägg 
2 dl socker 
75 g smör 
1 1/2 dl vatten 
3 dl glutenfri mjölmix 
2 tsk bakpulver 
1 tsk vanillinsocker 
3 msk kakao 
24 st dumlekolor 
Smält smöret och blanda i vattnet. Vispa ägg och socker. Häll i de torra ingredienserna och rör, häll i vätskan. Fyll stora formar till 2/3. Grädda strax under mitten i 10 minuter 180°C. Peta och tryck försiktigt i 2 Dumlekolor i varje muffin och grädda i ytterligare ca 13 minuter. Stäng av ugnen. Stoppa en Dumlekola längst upp på varje muffin som garnering och in i ugnen igen, ganska högt upp och låt smälta i ca 3-4 minuter.
(recept från dagensmuffins)
-Mama Skogly ♥ 
Men, åh vad gott med dumle i!
SvaraRadera:D
Radera