fredag 29 maj 2015

Bountyrutor

En grymt god långpannekaka som smakar som Bounty (därav namnet naturligtvis). Hur goda som helst, inte lika enkla att skära så det blev snyggt... Pojkarna blev glada när de kom hem efter skolan i alla fall. Recept från tidningen Hembakat.


Bountyrutor

Ca 24 st

Botten
3 ägg
4 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten

Kokoskräm
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (ca 200 g)

Garnering
200 g ljus choklad
½ msk olja

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.

3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.

4. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.

5. Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm.

6. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min.

7. Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.

8. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.

9. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Förvara kakan i kylskåp.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: