torsdag 28 maj 2015

Köttfärsrulle med smördeg och vitlöksost

Det här blev ju bara huuuur gott som helst! Har man färdig köttfärssås i frysen så går det här på ett litet kick! Servera sallad och en god vitlökssås till så är helgen räddad.


Köttfärsrulle med smördeg och vitlöksost

4-6 port

1 sats köttfärssås (se nedan)
1 rulle färsk smördeg
färskost med vitlökssmak
riven ost
ägg
sesamfrön

Köttfärssås:
500 g köttfärs
1 stor gul lök
1 stor morot
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
svartpeppar
2 dl vatten

Hacka löken och riv moroten grovt.
Fräs köttfärsen och i med övriga ingredienser.
Låt puttra under lock i ca 1,5 timmar.
Kolla vätskenivån då och då, så det inte torkar ut.
I slutet av koktiden, ta av locket och låt vätskan koka bort.
LÅT KALLNA!

Köttfärsrulle:

Rulla ut smördegen på bakplåt med bakplåtspapper.
Bred vitlöksost på halva smördegen, där köttfärsen ska ligga.
Lämna lite rum för att kunna pensla med ägg så den går "limma" ihop.
Lägg på den KALLA köttfärssåsen. Toppa med lite riven ost.
Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop så det blir en rulle.
Tryck ihop kanterna med en gaffel.
Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med sallad och en god vitlökssås.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar