Nu är jag nervös hörrni! Vi ska strax åka mot Umeå för en ny undersökning på öron-näsa-hals-kliniken. Jag väntar ju mig alltid det värsta, så det här blir en spännande dag. Håll tummarna och tänk på mig klockan 10, är ni snälla! Det krävs nog en Chuck Norris på fejjan.
Svärmor hade kikat på Ernst i Toscana och blev sugen på att testa hans aubergineröra. Det fick vi smaka på till grillat. God att doppa grillat bröd i också. Mums!
Ernsts aubergineröra
3 auberginer
1 klyfta vitlök
0,5 citron, saften
1 dl olivolja
1 kvist oregano
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Stick en kniv eller gaffel rakt ner några gånger i auberginerna.
Ställ in dem i ugnen och rosta dem i ungefär 30 min eller tills de sjunkit ihop och blivit mjuka i innanmätet.
Gröp ur köttet ur auberginerna och lägg i en skål.
Hacka oregano och vitlök som du tillsätter i skålen.
Häll ned resten av ingredienserna och tryck smeten slät med en gaffel eller mixa den med en mixerstav om du vill ha en slätare röra.
Servera på ett gott bröd eller som röra till grillat kött.
-Mama Skogly ♥
Lycka till! Röran låter mycket god.
SvaraRaderaTack för omtanken!
Radera