söndag 17 maj 2015

Herrgårdskyckling

Så var vi hemma igen efter en helg med mycket god mat i Ostvik. Vi har hunnit fiska utan napp, nästan blåsa bort och hostat. Men i övrigt har vi haft det mycket bra.

Grymt god middag som är enkel att förbereda. Bjöd svärmor och svärfar på denna. Serverade ugnsrostad potatis och en god sallad med bl a jordgubbar. Ett måste är också italiensk salladskrydda i vinägretten.


Herrgårdskyckling

4-5 pers

1 kg kycklingfiléer eller kycklinglårfiléer
200 g rökt skinka
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
2 dl riven ost
2-3 msk persilja
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Dela kycklingen i mindre bitar och bryn i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform. Strimla skinkan. Blanda ihop creme fraiche, grädde, dijonsenap, skinka, ost och persilja och häll över kycklingen. Tillaga i ugnen ca 30 minuter i 200 grader . Kolla så att kycklingen är genomstekt.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar