onsdag 27 maj 2015

Pasta med broccoli och sardeller

Den här vevade jag ihop och bjöd Anette på när vi var i Ostvik. Gott och enkelt.


Pasta med broccoli och sardeller

4 portioner

4 port valfri pasta
400 g broccoli
2 msk salt
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
3 st sardeller
3 msk torrt vitt vin
1 torkad röd chilipeppar (eller färsk)
½ dl pinjenötter eller solrosfrön
parmesanost


Skär eller bryt broccolin i små buketter. Koka upp rikligt med vatten och lägg i broccoli, pasta och salt i det kokande vattnet. Koka pastan enligt anvisningar. Häll under tiden olivolja i en rymlig stekpanna stor nog att rymma hela rätten. Lägg vitlöken, sardellerna och den torkade chilin i oljan. Rör om med en träsked så att sardellerna löser upp sig och smälter. Häll av vattnet med pasta och broccoli i ett durkslag men spara 1 dl av kokvattnet. Lägg i pastan och broccolin i stekpannan med oljan, sätt tillbaka den på värmen och rör om under 1 minut så att allting blandas till en krämig sås. Späd med kokvattnet om det behövs. Blanda i riven parmesanost och toppa med pinjenötterna och ytterligare riven parmesanost.
(recept från Zeta)


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar