Vevade ihop den här kakan med rabarber och vit choklad. Gott!
Rabarberkaka med vit choklad
3 ägg
3 dl socker
100 gram smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning
3 st medelstora rabarberstjälkar
2 msk socker
1 msk maizena majsstärkelse
100 gram vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, eller en stor sockerkaksform som rymmer 2 liter.
2. Vispa ägg och socker. Smält smöret och rör ner mjölken. Blanda med äggsmeten.
3. Sikta mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
4. Skiva rabarbern och vänd i socker och maizena. Hacka den vita chokladen grovt. Vänd ner rabarberbitarna och den hackade chokladen i smeten. Häll i formen.
5. Grädda på näst nedersta falsen 45-50 minuter minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå på eftervärme 10 minuter.
6. Lossa kakan eller vänd upp den och låt den svalna.
(Recept från kokaihop.se)
-Mama Skogly ♥
Ja, tack :)
SvaraRadera:D
Radera