fredag 22 maj 2015

Ugnsrostad palsternacka med stekt apelsin, halloumi och dressing

Jag och Anette gjorde en Skogly-Hood. Det innebär att istället för varmrätt så äter man några förrätter. Den här blev bara såååååååååååå god! Maj gadd! Alla smaker gick och gifte sig, fick en massa barn och levde lyckliga i alla sina dar.


Ugnsrostad palsternacka med stekt apelsin, halloumi och dressing

1 palsternacka
1 apelsin
1 halloumi
persilja till garnering

Dressing:
rivet apelsinskal
2 msk olivolja
1 liten riven vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
lite socker

Skala palsternackan och klyfta den. Ugnsbaka den med lite olja och flingsalt i 175 grader tills den är mjuk.
Skala apelsinen och skär i skivor. Stek den i smör.
Skiva halloumin och stek i smör.
Gör en dressing med rivet apelsinskal, olja, riven vitlök, fransk senap och socker.
Lägg palsternackan på fat. Lägg över ost och apelsin. Ringla över dressing.
Servera på dirren.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar