lördag 2 maj 2015

Vitlöksgratinerade musslor

När jag var hos syrran pratade hon om en förrätt på burkmusslor som mamma brukade bjuda på när vi var små. Jag har inget minne av det, men tyckte det lät spännande. Jag googlade fram ett recept och hittade det här hos Koppargrytan. Det blev sehr mumsig.


Vitlöksgratinerade musslor

Portioner: 6

2 burkar musslor
2-4 skivor franskbröd

Vitlökssmör:
150 g smör/margarin
2 msk hackad persilja
2-3 vitlöksklyftor, pressade
1/2 msk citronsaft
1 krm salt

Sätt ugnen på 250 grader. Smörj 6 st portionsformar. Låt musslorna rinna av ordentligt och lägg dem i formarna.
Bryt brödet i små bitar och strö dem över musslorna. Rör alla ingredienser till vitlökssmöret. Fördela det sedan jämnt över brödet och musslorna. Gratinera ett par minuter tills brödet fått fin färg.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar