En uppfriskande efterrätt efter en stabil middag.
Rabarbersorbet
300 g rabarber, ca 3-4 stjälkar
1 dl vatten
3/4 dl socker
3/4 dl glykossirap
2 msk grenadine
2 äggvitor
Skölj rabarbern och skär i mindre bitar. I med det i en kastrull och i med vatten. I med socker och glykossirap.
Koka blandningen under lock i 5-8 minuter, tills rabarbern är mjuk. Mixa till slät puré. Ställ att kallna.
Ställ in det kalla rabarbermoset i frysen och frys tills blandningen blivit issörja. Ta fram med jämna mellanrum och rör den porös.
Vispa äggvitorna till ett fast och vitt skum. Vänd ner detta i ismassan och djupfrys sorbeten.
-Mama Skogly ♥
Men, herregud! Rabarber som är så gott!
SvaraRaderaJa du,den här var inte dum.
Radera