fredag 12 juni 2015

Bakad potatis med baconröra

Anette och Robert bjöd på bakpotatis med olika röror. Här kommer den första. Om man vill, kan man byta ut gräddfilen och majonnäsen mot creme fracihe.

Tips: Det är supergott att klicka i persiljevitlökssmör i potatisen innan man klickar i röran.


Bakad potatis med baconröra

ca 6 port

Baconröra:
3 paket bacon
15 cm purjolök
1 liten burk majs (150 g)
2 dl gräddfil
1 dl majonäs
0,5 dl sweet chilisås
1 msk ketchup
nymalen svartpeppar
1 tsk grillkrydda


Stick potatisen med en potatissticka. Lägg dem på en plåt och baka dem i ugnen på 200 grader tills de är mjuka. Pröva med en sticka om de är klara. De ska vara riktigt mjuka.
När de är klara gör du ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig.
Klicka gärna ner lite kryddsmör i potatisen och sedan på med röran.
Servera en en fräsch sallad och baconröra.

Baconröra
Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Skala och finhacka purjon.
Blanda ihop alla ingredienser.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar