onsdag 24 juni 2015

Bakad potatis med fetaost- och jordgubbsröra

Idag tackar vi Leksand sommarland för den här tiden och drar vidare mot vänner i Falun. Så road trip står på dagens agenda.

Supergod röra till bakad potatis. Anette kom på den briljanta idén att kicka ner jordgubbar i den.


Bakad potatis med fetaost- och jordgubbsröra

ett gäng bakpotatisar

150 g fetaost
4 soltorkade tomater
2 dl gräddfil
ett gäng färska basilikablad
0,5 rödlök
svartpeppar
flingsalt
10 jordgubbar

Mosa osten och hacka tomaterna. Hacka basilika och lök. Blanda allt utom jordgubbarna.
Skär gubbarna och vänd försiktigt ner dem.

Stick potatisen med en potatissticka. Lägg dem på en plåt och baka dem i ugnen på 200 grader tills de är mjuka. Pröva med en sticka om de är klara. De ska vara riktigt mjuka.
När de är klara gör du ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig.
Klicka gärna ner lite kryddsmör i potatisen och sedan på med röran.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar