onsdag 10 juni 2015

Sparrissallad med gul kiwi och avokado

Så har jag fått gå på semester. Det känns riktigt skönt, trots att vädret lämnar mycket övrigt att önska. Vi firar att vi fått sommarlov med att sköta lillkusinen Lilly ikväll. Igår firade vi med middag på Tatung, men Max blev risig mitt under middagen. Jag ilade hem med honom eftersom vi misstänkte att han fått i sig nötter. Men tack och lov var så icke fallet.

Det här blev en väldigt god sallad som vi serverade till bakad potatis med tre olika röror. Passar även till grillat. Recepten på bakpotatisrörorna kommer också att dyka upp på bloggen.

Ha en fin kväll!


Sparrissallad med gul kiwi och avokado

1 påse blandsallad (gärna med strimlad morot i)
2 knippen grön sparris
smör
salt
peppar
2 avokado
4 gula kiwis
2-3 rumsvarma tomater
dressing på fransk senap, socker, herbamare, balsamvinäger, peppar och olja

Bryta av botten av sparrisen och kasta. Fräs i smör, på med salt och peppar. Låt svalna.
Lägg sallad i en stor skål.
Skär ner avokado och kiwi i bitar.
Klyfta tomaterna.
Lägg i sparrisen.
Blanda dressingen och slå över. Blanda försiktigt.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Vilken fräsch sallad, gott med frukt i också. Ha en skön semester!

    SvaraRadera
  2. Fräsch sallad! Den ska testas till grillat i helgen!

    Önskar dig och familjen ett riktigt härligt sommarlov!
    Kram Birgitta

    SvaraRadera