måndag 6 juli 2015

Ännu fler tips på sommarlovsmat

Fler tips på snabblagade rätter.

Jävligt manlig pasta



färsk pasta
grädde
bearnaisepulver
bacon
köttbuljongtärning

Klipp baconet i mindre bitar och fräs. Slå på grädde och ner med pulvret. I med buljongtärning. Koka pastan under tiden och servera sedan.

Flygande Jakob-fralla



1 st

1 fralla
1 kycklingklubba
0,25 banan
0,5 dl grädde
1 klick chilisås
(jordnötter)

Skär toppen av frallan och lägg åt sidan. Gröp ur innehållet ur frallan så du får en "skål" av frallan. Bena ur kycklingen och skär bananen i slantar. Varva kyckling och banan i frallskålen. Vispa grädde och klicka i chilisås tills det smakar bra. Slå över. På med locket och vira in i folie. In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter, tills allt är genomvarmt. Servera med en god sallad.

Biffwrap



4 port

400 g ryggbiff
1 huvud romansallad
1 burk grillad paprika
1 rödlök
100 g ärtskott
salt och peppar
smör till stekning
4 tortillabröd

Parmesankräm:
2 dl creme fracihe
2 dl riven parmesan
salt och peppar

Blanda creme fracihen med den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
Stek eller grilla köttet ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
Skär salladen i strimlor. Strimla paprikan och löken. Blanda med ärtskotten.
Skär biffen på tvären i skivor.
Värm bröden i torr stekpanna eller på grillen och lägg upp på tallrik. På med salladen, köttet och toppa med såsen. Rulla ihop och servera.

Pasta med paprikacrème och lufttorkad skinka



4 pers

400 g pasta, t ex strozzapreti
150 g grillad hel paprika på burk
2 dl crème fraiche
25 g grovriven parmesanost
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 påse babyspenat (70 g)
140 g lufttorkad skinka

Garnering
25 g flagad parmesanost
nymald svartpeppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Mixa paprika med lite av crème fraichen till en slät creme. Blanda ner resten av crème fraichen tillsammans med osten. Krydda med salt och peppar.
Häll av pastan. Rör ner paprikacrèmen och spenaten. Strö över parmesanost och svartpeppar. Servera med lufttorkad skinka.

Snabbt pizzabröd med mumsig sås



ca 6-8 port

1 lantbröd
1 burk pizzasås
rökt skinka
salami
paprika
pizzakrydda
ost

Dela brödet på längden. Bred pizzasås på halvorna och på med pålägget. Strö pizzakrydda över, toppa med ost. In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.

Mumsig sås

1 burk creme fracihe
1 vitlöksklyfta
1-2 msk chilisås (ketchupvarianten)
oregano
salt och peppar

Blanda ingredienserna. Låt stå och dra en stund.

Gourmetrulle



4 mjuka tunnbröd eller orientbröd
smör
4 medelstora potatisar
0,25 isbergssalladshuvud
tomat
gurka
rostad lök
rostbiff
salt och peppar

Steppsallad:
1 dl majonnäs (helst hemmagjord eller Hellmans)
1 creme fraiche
0,5 liten burk keso
0,25 finstrimlad purjo
1 grovrivet äpple
1 tsk finriven pepparrot
2 msk chilisås
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

Koka potatisen. Blanda ingredienserna till såsen. Hacka isbergssallad. Bred smör på brödet. Mosa en potatis i mitten. På med rostbiff, sallad, tomat, gurka och rostad lök. Toppa med såsen. Rulla ihop med folie runt om. Servera.

Varma mackor med fiskpinnar


1 st

2 franskbröd
smör
1 stekt fiskpinne
lite majonnäs
lite chilisås
grillkrydda
riven västerbottensost
två skivor vanlig ost

Mosa fiskpinnen ihop med vbosten, majjon, chilisåsen och grillkrydda. Bred lite smör på bägge bröden. På med fyllningen och på med två skivor ost. Toppa med frallan och kläm ihop. Grilla i ett mackjärn eller våffeljärn.

Korv i sovsäck



8 st

8 st grillkorvar
2 st smördegsplattor
8 st ostskivor
1 st ägg
2 msk sesamfrö
0.5 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegen Skär smördegen i 8 spetsiga trianglar. Lägg en skiva ost på smördegen. Rulla in korven i smördegen. Pensla med uppvispat ägg och strössla sesamfrö och salt på toppen. In i ugnen i cirka 8-10 minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga. Doppa i ketchup.

Tunnbrödsrulle


mjuka tunnbröd
smör
pulvermos+Aromat
varm korv
rödlök
sallad
tomat
senap
ketchup
hamburgerdressing

Gör moset enligt anvisningar och krydda med Aromat. Värm korven. Bred smör på tunnbrödet. På med mos, korv och valfria tillbehör. Rulla ihop och käka!

Fiskpinnar i korvbröd


4 st

4 korvbröd
4 fiskpinnar
4 ostskivor
Max originaldressing
isbergssallad
8 gurkskivor

Stek pinnarna enligt anvisningar. Bred dressing i brödet och lägg i fisk, ost, sallad och gurka. Ta da!

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar