onsdag 15 juli 2015

Beer can burgers

Testade göra beer can burgers i fredags. Tog lite tid, men man kan ju göra annat medans de ligger och gottar sig på grillen.


Beer can burgers

4 st

400 g högrevsfärs
1 tsk salt
svartpeppar
ev grillkrydda
8 skivor bacon
1 gul lök
smör att steka i
riven ost

Till servering:
sallad
hamburgerbröd
tomat
dressing

Blanda salt och peppar i färsen och forma sedan fyra köttbullar. Vill man krydda med grillkrydda kan man göra det också.
Ta en ölburk och pressa ner den i mitten av färsen. Pressa in kanterna mot ölburken.
Linda två baconskivor kring varje hamburgare.
Fyll dem med smörstekt lök eller vad du önskar ( t ex paprika, jalapenos, champinjoner). Toppa sedan med riven ost.
Grilla på indirekt värme i klotgrill, ca 150 grader i 40-45 minuter. Rotera efter halva tiden om du har briketterna på ena sidan.






-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar