lördag 4 juli 2015

Italiensk potatissallad med soltorkade tomater, ruccola och parmesan

Gjorde en grymt god potatissallad som vi åt till grillad karré och basilikasås. Hur gott som helst. Traj änd lajk.


Italiensk potatissallad med soltorkade tomater, ruccola och parmesan

1 kg färskpotatis
2 paket Icas salladsost med vitlök och oliver
1 påse ruccola
0,5 parmesan
1 liten rödlök
1 dl solrosfrön eller pinjenötter
10 soltorkade tomater
svartpeppar
flingsalt
dressing (se nedan)

Dressing:
1 dl olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap
salt
peppar
en nypa socker

Koka potatisen och låt svalna. Vispa ihop balsamvinäger och fransk senap. Droppa ner oljan under vispning. Smaka av med salt, peppar och socker.
Skiva potatisen, hacka löken och strimla tomaterna. Riv osten grovt. Blanda ihop alla ingredienser och slå över dressingen.

Basilikasås

1 creme fracihe
1 kruka basilika
1 vitlöksklyftor
salt
peppar
0,5 parmesanost

Riv osten. Mixa sedan osten med basilika och riven vitlök. Vänd ner smeten i creme fracihe och låt stå en stund före servering.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar