torsdag 9 juli 2015

Pär Morbergs kåldolmar

Vi bjöd våra bästa grannar Carin och Olov på middag igår. Danne ville bjuda på kåldolmar och så fick det bli. Supergott! Det enda vi ändrade i receptet var att vi förstekte dem på bägge sidor innan vi la det i ugnsformen.


Pär Morbergs kåldolmar

ca 12 st

1 st vitkålshuvud
200 g nötfärs
200 g fläskfärs
0,5 dl grötris
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 st ägg
3 krm salt
2 krm nymalen peppar
en knivsudd kryddpeppar
2 msk smör

Skär ur roten på kålet och lägg den i kokande vatten.
Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir mjuka.
Se till att få 8-10 blad.
Koka riset och låt det svalna.
Blanda färs med ris, ägg och gräddmjölk. Krydda.
Lägg ut bladen och fördela färsen jämnt. Vik in kanterna och rulla till en dolme. Bryn ovansidan i smör.
Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform.
Rippla på sirap och stek i ugnen 225 grader ca 25 min. Ös då och då.



Lite bubbel och tilltugg innan middagen. Supersnabba chili cheese samt crostini med vitlöksost och tapenade.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: