fredag 18 september 2015

Chokladdoppade chokladbollar med turkisk peppar

Gjorde urgoda små chokladdoppade bollar med lakritssmak. Dessa ska provsmakas av mina kollegor på tisdag.


Chokladdoppade chokladbollar med turkisk peppar

ca 40 små

200 g smält smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
20 st turkiska peppar
2 msk grädde
2 msk starkt kaffe

ca 400 g ljus choklad (att doppa dem i)
lakritsströssel

Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman.
Mixa godisarna i matmixer. Häll sen havregrynen i mixern och kör några varv. Blanda ihop alla ingredienser. Ställ smeten kallt några timmar så den tar ihop.

Rulla lagom stora bollar och ställ in dem i frysen ett bra tag.
Smält ljus choklad över vattenbad och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.



-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Oj dessa låter helt fantastiska :-) jag måste testa dom och be Saga och Hugo att hjälpa mig ;-)
    Kram Johanna westin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt! Hoppas de hjälper dig så de också får smaka! :) Ha en fin helg!

      Radera
  2. Oj dessa låter helt fantastiska :-) jag måste testa dom och be Saga och Hugo att hjälpa mig ;-)
    Kram Johanna westin

    SvaraRadera
  3. Men, åh, kan det bli godare än så här?

    SvaraRadera