söndag 13 september 2015

Kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och sås

Svärmor och svärfar har varit här i helgen och hjälpt oss med altanbygget. Så bloggen har prioriterats bort. Här kommer i alla fall gårdagens middag i runda slängar.


Kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och sås

Kycklingen:
kycklingklubbor
smör
soja
grillkrydda
salt
peppar

Rotfrukterna:
morötter
potatis
rapsolja
salt
peppar

Såsen:
grädde
kycklingbuljong
soja
svartvinbärsgelé
peppar
redning

Börja med rotfrukterna. Skala morötterna och dela i klyftor. Dela potatis i klyftor. Lägg på bakplåtspapper och ringla olja över. Krydda med salt och peppar och rör om. In i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Ställ åt sidan.

Smält smöret och blanda med soja. Pensla runt den frysta kycklingen och krydda bägge sidor med grillkrydda, salt och peppar. In i ugnen på 225 grader i en timme. Kontrollera att köttet är genomstekt. In med rotfrukterna fem minuter så de får bli varma igen.

Gör såsen genom att blanda alla ingredienser och sedan reda.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar