Svärmor och svärfar har varit här i helgen och hjälpt oss med altanbygget. Så bloggen har prioriterats bort. Här kommer i alla fall gårdagens middag i runda slängar.
Kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och sås
Kycklingen:
kycklingklubbor
smör
soja
grillkrydda
salt
peppar
Rotfrukterna:
morötter
potatis
rapsolja
salt
peppar
Såsen:
grädde
kycklingbuljong
soja
svartvinbärsgelé
peppar
redning
Börja med rotfrukterna. Skala morötterna och dela i klyftor. Dela potatis i klyftor. Lägg på bakplåtspapper och ringla olja över. Krydda med salt och peppar och rör om. In i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Ställ åt sidan.
Smält smöret och blanda med soja. Pensla runt den frysta kycklingen och krydda bägge sidor med grillkrydda, salt och peppar. In i ugnen på 225 grader i en timme. Kontrollera att köttet är genomstekt. In med rotfrukterna fem minuter så de får bli varma igen.
Gör såsen genom att blanda alla ingredienser och sedan reda.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar