lördag 12 september 2015

Räklåda

Favorit i repris och tillika gårdagens middag. Enkel att göra och uuurgod. Har ni inte testat den, så gör det med omedelbar verkan!


Räklåda

500g oskalade räkor
2 dl grädde
1 dl mjölk
2-3 msk smör
2 msk mjöl
en skvätt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
dill
lite citronsaft samt skalet
2 tsk sambal
6-8 ägg
7 rostbrödskivor
smält smör
peppar

Koka äggen så de blir hårdkokta. Skär i mindre bitar. Lägg i botten på ugnsfast form. Skala räkorna. Koka ihop grädde, mjölk, vin, fiskbuljong, citron, sambal, dill, peppar. Blanda smöret och mjölet och red såsen så det blir en stuvning. I med räkorna och häll stuvningen över äggen. Ta bort kanterna på brödet och skär i kuber. Lägg brödet längst upp och ringla smält smör över. Gratinera i 175 grader ca 15 minuter, tills brödet är gyllenbrunt. Servera med en god sallad.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar