måndag 19 oktober 2015

Bountykladdkaka

Hittade ett spännande recept hos Lindas bakskola som jag gärna ville testa. Även Ericas meny har testat den. Mycket god, kan man säga. Men den räcker till fler än 12, tycker jag. Det räcker med en liten bit. Den fiiiina Mon Amie-muggen är från Kitchentime.

Ha en fin tisdag, kära läsare!


Bountykladdkaka

ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Kokosfyllning
200 g kokos (spar 1–2 msk till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g

Garnering
200 g mörk choklad, smält (kan bytas mot mjölkchoklad)
2 tsk rapsolja (för att chokladen ska bli mjuk och inte spricka när man skär kakan)
kokos

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

4. Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.

5. Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.

6. Bred ut den smälta chokladen över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.

I samarbete med Kitchentime.









-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Bounty som är så gott! Den ser verkligen god ut.

    SvaraRadera
  2. Men dra mig baklänges på en kärra!
    DEN måste jag göra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den gick inte av för hackor...

      Radera