tisdag 20 oktober 2015

Köttfärsfyllda pastastubbar

Det här blir för himla gott, hörrni! Det här serverades som huvudrätt på tjejfesten. Den fina, blå tallriken är från Kitchentime. Där kan man beställa en himla massa fina köksgrejer.

Tips. Köp inte Coops lasagneplattor. De spricker...


Köttfärsfyllda pastastubbar

ca4 port

1 förpackning lasagneplattor
500 g köttfärssås
god ost (jag tog lagrad prästost)
färdig, god pastasås
ev champinjoner, smörstekta
ostsås (se recept nedan)

Ostsås:
75 g smör
5 msk mjöl
3,5 dl mjölk
3,5 dl grädde
2 dl ost
salt och peppar

Vitlökssås:
1 liten creme fracihe
1 riven vitlöksklyfta
italiensk salladskrydda

Blanda ihop allt till vitlökssåsen och ställ kallt.

Gör köttfärssåsen och stek svampen, låt svalna. Lägg ut lasagneplattorna och på med två skivor god ost. Lägg köttfärsen (och svampen)som en sträng på ena sidan och rulla ihop till en rulle. Lägg på ett fat och låt ligga i kylen en timme, då blir de lättare att skära.

Smält smör i kastrull och i med mjöl. Vispa. Häll i mjölkgräddblandningen och låt koka upp. När den tjocknat, ta av plattan och häll i riven ost.

Bred såsen i botten på ugnsfast form. Häll över lite pastasås och rör om lite sporadiskt, si så där.
Skär pastarullarna i ca 4 bitar per rulle och ställ på högkant i ost-tomatsåsblandningen. När alla rullar är på plats, slå över resten av ostsåsen och ringla resten av tomatsåsen över. Toppa med riven ost och in i ugnen på 225 grader 20-25 minuter. Servera med en god sallad och gärna lite vitlökssås.

I samarbete med Kitchentime.









-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar