tisdag 27 oktober 2015

Chokladdoppade kladdkakebollar med kakdegsgömma

Fantastiska chokladbollar med underbart innehåll. Receptet är från Frida bakar. Kan även tillägga att enligt receptet skulle det bli 10 stycken. Jag gjorde 22 och tyckte ändå de blev för stora. De blev som köpeschokladbollar i storlek. Så ca 28 st borde bli lagom.


Chokladdoppade kladdkakebollar med kakdegsgömma

22 st

1 kladdkaka i långpanna, recept här
1 sast kakdeg, recept längre ned
250-300 g mörk choklad att doppa i
strössel

Kakdeg:
75 g smör
0.75 dl farinsocker
0.25 dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2.25 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl hackad choklad

Vispa smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa ihop.
Tillsätt sedan vetemjöl, salt och choklad.
Arbets ihop en jämn deg.
Rulla 22 matskedsstora bollar.
Lägg bollarna i frysen i 30 minuter.

Mosa den kalla kladdkakan i en skål.
Tag fram de frysta kakdegsbollarna och rulla in dem i kladdkaka.
Frys ytterligare 30 minuter.
Smält chokladen och tag sedan fram de frysta bollarna.
Doppa bollarna i chokladen och på med strössel på dirren.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar