torsdag 1 oktober 2015

Chokladdoppade Mariannebollar med mintkrokant

Friday-Friyay! Daniel slutar klockan 12, så vi ska lyxa till det med lunch tillsammans på stan! Sen blir det shopping för hela slanten. Ser ut att bli en riktigt trevlig dag!

Idag bjuder jag på dessa söta mintfyllda godbitar. Ha en god fredag, kamrater!


Chokladdoppade Mariannebollar med mintkrokant

ca 40 st

200 g smält smör
1,5 dl strösocker
20 Mariannegodisar
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
4 msk grädde (eller 2 msk grädde + 2 msk kaffe)

400 g minkrokant mjölkchoklad (att doppa dem i)
strössel

Mixa Mariannegodisarna. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman litegrann. Mixa sen havregrynen i matberedare och blanda ihop alla ingredienser. Låt smeten stelna i kylen.

Rulla lagom stora bollar och ställ in dem i frysen ett bra tag.
Smält mintkrokantchokladen över vattenbad eller i mikron och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: