söndag 11 oktober 2015

Halloumitoast med tomatsalsa

God morgon kära läsare och ett speciellt välkommen till nya följare. Hoppas ni ska trivas här och hitta inspiration.

Varje gång vi äter det här så minns jag varför det är en favorit. Det är sååå gott! Har ni inte testat den förr, så lova att ni gör det. Gör salsan en stund i förväg så smakerna hinner gå och gifta sig i kyrkan.

Det här är mitt bidrag till månadens middagstips hos Min lilla kokvrå.


Halloumitoast med tomatsalsa

4 port

4 franskskivor
smör
1 halloumiost
4 basilikablad till dekoration

Tomatsalsa:
3 tomater
1 rödlök
0,5 röd chili
14 basilkablad
skalet från 1 citron
saften från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt och nymalen svartpeppar

Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur innehållet. Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg i skål. Hacka rödlöken, strimla basilikabladen och hacka chilin. Tvätta citronen noga och riv skalet med ett rivjärn. Se till att inte få med det vita, eftersom det är beskt. Dela citronen och pressa ur saften i skålen. Slå över olivolja och smaksätt med balsamvinäger, socker, salt och peppar. Rör om och ställ åt sidan. Röran smakar mer om den inte är kylskåpskall när man serverar den.

Skär osten i 12 skivor. Stek i smör tills den fått färg på bägge sidor. Rosta bröden, smöra och lägg på osten. Toppa med salsan och dekorera med basilikablad.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: