lördag 3 oktober 2015

Rårakor med västerbottensost

Igår firade vi att jag ÄNTLIGEN blivit frisk. Det tog ungefär 7 månader att sluta hosta. Eller sluta och sluta... Lite hosta har jag kvar. Men bara lite. Jisses vilken sjuka jag åkte på! Hur som haver så firade vi med lite bubbel och en grymt god förrätt!
Krispiga och frasiga rårakor med lyxiga tillbehör. Jag säger som Maria Montazami. Mums!


Rårakor med västerbottensost

ca 10 st

450 g potatis, fast sort
50 g smör
1 ägg
50 g riven Västerbottensost
flingsalt

Tillbehör

sikrom
0,5 rödlök
1 citron
dill
ca 1 dl creme fracihe
nymalen svartpeppar

Grovriv potatisen.
Skölj potatisrivet väl i kallt vatten. Torka potatisen riktigt torr i en handduk.
Smält hälften av smöret.
Blanda potatisrivet med det smälta smöret, ägg och ost. Vänd runt och blanda väl.
Skala och finhacka rödlöken fint.
Smält smör i pannlaggen. Klicka ner potatisröra och platta ut. Stek på bägge sidor tills den är genomstekt och ser frasig ut.
Servera med creme fracihe, citronklyfta, hackad rödlök, dill, rom och nymalen svartpeppar. Toppa med en dillkvist.




Till förrätten serverade vi bubbel i form av Castelforte Prosecco (7720) för 79 riksdaler.
"Torr, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur."


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: