söndag 1 november 2015

Bacon- och fetaostbiffar med grönpepparsås

Goda biffar som sköter sig själva i ugnen. Servera med grönpepparsås, klyftpotatis och broccoli. Skippa potatisen om du vill ha rätten low carb.


Bacon- och fetaostbiffar med grönpepparsås

4 port

Biffarna:
400 g nötfärs
140 g bacon i bitar
ca 70 g fetaost i bitar
1 Creme Bonjour grekisk vitlök
0,5 dl grädde
1 ägg
salt
lite grillkrydda

Fräs baconet och låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Ganska snabbt så den inte blir trådig.
Rulla ihop lagom stora biffar och lägg på bakplåtspapper.
In i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Eller stek dem i stekpannan om du hellre vill det.

Grönpepparsåsen:
5 dl grädde
2 msk grönpeppar
1 köttbuljongtärning
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 skvätt soja

Slå grädden i kastrull. Mortla grönpepparen och i med den. I med buljongtärningar och soja. Koka ihop till lagom konsistens. Red eventuellt.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar