söndag 1 november 2015

Pasta med kantareller och brynt ruccolasmör

God morgon, kamrater! Måndag idag och ny vecka.

Idag bjuder jag på ett recept från husmorsorna som blev supergott. Bjöd Anette på det och hon tyckte också att det var mumsigt. Om man vill kan man byta ut svampen mot en billigare variant.


Pasta med kantareller och brynt ruccolasmör

600 g spagetti
400 g kantareller (eller annan smaskig svamp)
1 st stor gul lök, finhackad
1-2 st vitlöksklyftor
smör
salt och peppar
50 g ruccolasallad, att garnera med
parmesanost

Brynt ruccolasmör:
100 g ruccola, finhackad
1 st vitlöksklyfta, riven
100 g smör
salt och peppar
lite citronsaft

Koka spagettin enligt förpackningen. Under tiden rensar du svampen med flinka små händer.
Fräs lök och vitlök i smör tills de är helt mjuka, då hivar du i din svamp.
Låt den ligga still i medelhet stekpanna tills den släpper sin vätska. Då ska du salta och peppra lite grann och låta svampen bara steka en liten stund till, så att all vätska sugs upp igen.
Medan du väntar på det, kan du börja med ruccolasmöret.

Finhacka ruccolan och vitlöken och lägg hacket i en bunke.
Smält sedan smöret under vispning på låg värme. När du ser att det börjar ändra färg och bli lite bärnstensfärgat, vispar du lite till och häller det sedan över ruccolan. Det kommer först att pysa till, och sedan känner du en härlig doft av nötigt, örtigt smör.
Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

Lägg upp spagettin. Strö över svamp, ruccola och häll sedan kryddsmöret över hela härligheten.

Toppa med lite riven parmesan, om du är på det humöret.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Vilka goda smaker! Hälsningar från Amsterdam!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hälsningar tillbaka till Amsterdam!

      Radera