lördag 14 november 2015

Kycklingfylld cannelloni och gorgonzolasås

Alexandra Zazzis favoriträtt. Här gäller det att välja en god gorgonzola för att rätten ska lyckas. Jag använde sked för att fylla rören. Om man ska spritsa måste man verkligen ha finfördelat kycklingen. Jag hittade receptet i svämors Hemmets veckotidning.

Ha en fin lördag, kamrater!


Kycklingfylld cannelloni och gorgonzolasås

4 port
16 cannellonirör

Fyllning:
3 kycklingfiléer, gärna ekologiska
1 dl soltorkade tomater i olja
400 g ricottaost
1/2 dl färskriven parmesanost
2 tsk finhackad färsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
4 dl mjölk
2 msk smält smör
2 msk vetemjöl
50 g gorgonzolaost
1/2 krm riven muskotnöt
1 dl torrt vitt vin
salt, peppar

Ugn 175°

Gör så här

1. Fyllning: Salta och peppra filéerna, stek dem i ugn eller panna tills de är genomstekta. Låt svalna och skär i mycket små tärningar.

2. Skär tomaterna i små bitar. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen, smaka av med salt och peppar.

3. Sås: Koka försiktigt upp mjölken, vispa samman smält smör och mjöl och vispa i den heta mjölken. Låt sjuda någon minut.

4. Vispa i gorgonzola, muskot och vin, salta och peppra efter smak.

5. Lägg fyllningen i en spritspåse. Spritsa fyllningen i cannellonirören. Eller tryck in den med hjälp av en tesked.

6. Lägg rören i en smord ugnsform, häll över såsen. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, 25–30 min.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar