onsdag 2 december 2015

Hardangerlefsa

Av min fina bloggkompis Erica fick jag dessa norska sötsaker, bakade på pizzasten.


Hardangerlefsa

8 bröd som läggs ihop med smörkräm mellan

Slå på ugnen, 225-250 grader

10 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornsalt
3 dl fil
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1,5 dl smält smör el flytande
Blanda allt till en smidig deg.
Dela i 8 ämnen.
Lägg in pizzastenen i kall ugn och så får den värmas upp långsamt.
Kavla ut degämnena i mjöl.
Kavla först med vanlig kavel, sen med kruskavel.
Grädda på pizzastenen, vakta noga.
Bröden gräddas fort.
Låt bröden kallna.

Rör ihop fyllningen.
ca 200-250 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 msk kanel
Bred fyllningen på undersidan på varje bröd.
Lägg ihop 2 och 2.
Skär i bitar.
Går bra att frysa ner.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: