tisdag 1 december 2015

Skink- och champinjoncrepes

Supergoooda crepes med skink- och svampfyllning. Servera gärna en god sallad till. Jag hade melon i salladen, även citronolja och italiensk salladskrydda.


Skink- och champinjoncrepes

10-12 plättar (eller som många säger pannkakor)

Fyllning:
1 stor brk champinjoner
4 hg rökt skinka, strimlad
2 medelstor hackad gul lök
2 tsk vetemjöl
2 pressad vitlöksklyfta
2 dl finhackad persilja
2 krm timjan
½ tsk salt
peppar
3 dl grädde
2 äggulor

Till gratinering:
riven västerbottensost

Stek svamp, skinka och lök. Pudra över mjölet, rör om. Tillsätt vitlök, persilja och kryddor samt 1 dl av grädden. Låt detta småputtra till nästan all grädden kokat in.
Vispa ihop resten av grädden med äggulan och rör ned. Låt detta koka upp under omrörning och smaka av. Det ska bli en fast röra.
Låt fyllningen bli kall.

Lägg fyllning i mitten av en plätta (pannkaka). Rulla ihop och lägg i form. Upprepa tills alla plättarna är fyllda.
Blir det fyllning över kan man lägga det ovanpå rullarna.
Toppa med riven västerbottensost och skjuts in i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar