fredag 18 december 2015

Julgrisar av surdegsbröd

Har haft en juldate med Erica, min bloggkompis. Och jag fick ett sååå trevligt paket fyllt med godsaker. Se bilder nedan på vad som fanns i påsen. Åt även en stooor och god caesarsallad på Stigs. Ericas meny hittar ni här.


Julgrisar av surdegsbröd

2 st

Dag 1
Surdeg: 25 g jäst
3 dl vatten, 37 grader
3 dl rågsikt

Dag 2
7 dl vatten, 37 grader
1 msk salt
1/2 dl olja
8 dl rågsikt
ca 13 dl vetemjöl (2 dl mjöl till utbak)
1-2 msk sirap
ev brödkrydda

Dag 1: Gör surdegen.
Låt den stå i rumstemp m plastfolie över bunken till nästa dag

Dag 2:Blanda surdegen med de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 min
Dela degen i 2 (3) delar,och ta undan till tryne,öron och svans
Gör runda bröd som du lägger på en plåt
Dekorera dom.
Russin till ögon och näshål
Låt jäsa 30 min på plåt
Värm ugnen till 225 grader
Stoppa in plåten och sänk genast värmen till 200 grader
Grädda i ca 40-45 min
Börjar dom bli för mörka, lägg då över ett bakplåtspapper.
Pensla med sirapsvatten när du tar ut bröden

En mugg fylld med bakgrejer.


Snögubbegodis.


Pojkarna fick godisfyllda renar.


Och en spännande glögg som ni strax ska få receptet på!


Här kommer även en bild på caesarsalladen. Mobil style.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar