torsdag 17 december 2015

Julpepparkakor med parmesan

Jullov! Sååååå sköööööönt! Kände mig dock lite som en newb då jag vaknade en bra bit före 7... Men det ska vi nog kunna rätta till på några dagar.

Fick en fin överraskning av min kollega Ulrika när jag kom på jobbet en dag. Den här fina burken med hemmagjorda pepparkakor med parmesan på. Mumma! Tack, snälla du! Här kommer hennes recept.


Julpepparkakor med parmesan

0,5 kg brun farin
3 dl vispgrädde (vispas lite)
3 dl sirap
3 hg rumsvarmt smör
2 msk nejlikor
2 msk kanel
1 msk ingefära
2 msk bikarbonat
1,1 kg vetemjöl

riven parmesan

Arbeta degen smidig. Låt den vila över natten. Går bra att frysa.
Kavla ut och tryck ut med formar.
Strö lite riven parmesan i mitten av pepparkakorna innan du kickar in dem i ugnen.
Gräddas i 200 grader ca 5-7 minuter beroende på hur tunt du kavlat.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar