lördag 5 december 2015

Mariannetryffel

Fick ju med mig en doggy bag hem från Ericas meny. Hon hade bl a gjorde dessa urgulliga tryfflar.


Mariannetryffel

30 st krossade Mariannekarameller
250 g mörk choklad
1 dl grädde

200 g choklad att doppa tryfflarna i

Värm grädden och smält karamellkrosset.
Rör ner den hackade mörka chokladen.
Rör tills det är en slät smet.
Häll upp i en skål och ställ i kylen att stelna.
Rulla kulor och ställ in i frysen en stund.
Smält chokladen och doppa kulorna.
Ät och njut.

(Ska du göra Rudolfar så rulla bollar, doppa pinnen i lite smält choklad och tryck ner i bollen.
In i kylen 30 min.
Doppa bollarna i choklad, låt stelna.
Sätt fast ögon (köpt ätbara ögon på Panduro) och en röd godis till nos.
Dekorera pinnen med bruna piprensare som horn.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: