söndag 13 december 2015

Saffransgranola

En julig start på dagen efter ett tips från min kollega Ulrika. Enkelt att göra är det också...


Saffransgranola

Portioner: 1 liter

5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
1 dl koncentrerad äppeljuice
1/2 g saffran
2 msk rapsolja
2 msk honung
2 krm salt

Sätt ugnen på 175°C.
Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos i en bunke.
Koka upp äppeljuicen och blanda med saffran, olja, honung och salt.
Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ställ in i mitten av ugnen och rosta 20-25 minuter. Rör om då och då.
Låt svalna och häll upp i en burk.
(recept från Ica)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: