tisdag 12 januari 2016

Bakad potatis med tonfiskröra

Det är verkligen inte enkelt att laga mat med endast en hand. Det börjar tryta bland förberedda blogginlägg, är jag rädd för. Ska på återbesök imorgon på lassa, så får vi se vad de säger om hur länge jag ska ha det så här.

Här kommer ett recept på något vi gjorde i våras, men som blivit glömt att blogga om. Bakad potatis som är så gott!


Bakad potatis med tonfiskröra

ett gäng bakpotatisar

1 burk tonfisk i vatten 185/150
1 liten burk majs
0,5 rödlök
2 dl gräddfil eller creme fracihe
1 msk majonnäs
svartpeppar
1 tsk paprikapulver
0,5 hackad röd chili
1 tsk fransk senap
1 dl riven ost
flingsalt
1 tsk pressad citron
1 msk hackad persilja

Stick potatisen med en potatissticka. Lägg dem på en plåt och baka dem i ugnen på 200 grader tills de är mjuka. Pröva med en sticka om de är klara. De ska vara riktigt mjuka.
När de är klara gör du ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig.
Klicka gärna ner lite kryddsmör i potatisen och sedan på med röran.

Hacka det som ska hackas till röran och blanda ihop allt.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: