lördag 16 januari 2016

Rombomb med krossade ostbågar

Ooo du ljuva, ljuva sovmorgon! Idag kommer Cicci och vi ska se slutet på Tusenbröder. Har ni inte sett den serien, så tycker jag att ni ska göra det. Det blir även en god middag.

Favorit i repris. Den här gången poppade vi upp den med ett hölje av krossade ostbågar, eller rättare sagt ostkrokar, som vi säger upp i norr. Enkelt och jäkligt gott.


Rombomb med krossade ostbågar

4-6 port

1 liten burk creme fracihe
1 burk philadelphiaost, 200 g
1 liten rödlök
1 burk stenbitsrom
svartpeppar
ostbågar

Till servering:
saltiner

Lägg ett par nävar ostbågar i en öppen plastpåse. Rulla försiktigt en kavel över några gånger för att krossa dem, utan att de rymmer ur påsen.
Vispa creme fracihen så den blir hård. Vispa ner philadelphiaosten. Rör ner rommen och finhackad rödlök.
Klä en lagom stor skål med gladpack och slå ner röran. Ställ kallt till servering.
Stjälp försiktigt upp innehållet genom att lägga en stor tallrik över skålen och pressa emot medans du vänder skålen.
Lyft bort gladpacken och strö över de krossade ostbågarna.
Servera saltinerna runt om och käka på dirren!



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar