onsdag 13 januari 2016

Tarte tatin med schalottenlök och getost

Eländet fortsätter. Inatt var det Loves tur att få magsjuka. Vid 2-tiden kom han och då hade jag inte somnat än. Daniel la sig med honom i vardagsrummet och ska vara hemma med honom idag, eftersom det är svårt att ha hand om en magsjukling med endast en hand. Själv har jag väl lyckats få tre timmars sömn inatt. Jag. Måste. Få. Sova!

Grannarna bjöd för ett bra tag sedan på dessa puppies till lite bubbel. Sååå goda!


Tarte tatin med schalottenlök och getost

Portioner: 4

1 fryst smördegsplatta
4 bananschalottenlökar
2 msk smör
salt och svartpeppar
4 msk flytande honung
2 tsk grovhackad färsk timjan
100 g getost
4 muffinsformar av aluminium

Sätt ugnen på 200°C.
Låt smördegen tina enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skär varje lök i 4 tjocka skivor (för 4 port).
Stek lökskivorna i smöret så de får fin färg på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Tillsätt honung och timjan och låt det nästan koka in i löken.
Lägg 4 lökskivor i varje muffinsform (för 4 port). Skeda över honungen och smöret som finns kvar i stekpannan.
Kavla ut smördegen på längden, ta ut (med hjälp av ett glas) runda lock och lägg på löken. Sätt formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Vänd upp lökpajerna på assietter och smula över getost.
(recept från ica)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: